21 mar 2019

Mobila enheter för pass- och id-skanning

Från 18 mars har ID06 Skanningspartnern Sistec möjlighet att genomföra pass- och id-skanning med mobila enheter i Norrland, Mälardalen och Stor-Göteborg, för dem som saknar BankId.

De mobila enheterna kommer att hanteras av personal som har lång erfarenhet av att läsa och hantera identitetshandlingar. De kommer att kunna hjälpa företag direkt på plats genom att:

• Skanna rätt ID-handling och kunna genomföra okulära besiktningar av handlingar.
• Direktkontakt med administratörer i orderportaler för att kunna korrigera eventuella felaktigheter som gör att processen inte går igenom.
• Hjälpa de personer som skannats att få instruktioner till att skapa konto efter manuell registrering i ID06-systemet, för att styrka att uppgifter stämmer samt att få korten beställda. Allt för att se till att inte skanning behövs på nytt.

– Vi ser ett stort behov av skanning ute i landet och vill möta detta genom att ta skanningsutrustning och kunnig personal till de företag som har behov av att få sina medarbetares pass och id-handlingar skannade, säger Henrik Engberg Sistec. På detta sätt minimeras produktionsavbrott för kunden. Skanningen sker i lokaler i direkt anslutning till kundens arbetsplats och personalen slipper att lägga tid på resor. Vi uppmanar alla att vara ute i god tid och att kontakt oss så tidigt som möjligt för att få tider. För mindre orter finns företagsnätverk så vi uppmanar alla som ingår i ett sådant att påminna varandra så kan vi ta flera företag på orten samtidigt, avslutar Henrik.

På Sistecs hemsida www.sistec.se/foretagsbesok/ kan du läsa mer om hur du bokar skanning och på vilka platser skanningen sker.