Fakturor

 • Vi har stängt företaget och blivit avregistrerade hos Bolagsverket, varför får vi ännu fakturor från ID06?

  Ni ansvarar själva för att avsluta ID06-korten och företagskontot hos ID06.

 • Vi är ju inte ett svenskt bolag, varför får vi fakturor med moms?

  Tjänsten är föremål för moms i Sverige då det är en tjänst med anknytning till fastighet belägen i Sverige, enligt art. 45 i EU:s momsdirektiv.

 • Jag har fått en faktura för en årsavgift, men jag har inget ID06-kort?

  Årsavgiften är en anslutningsavgift som skickas ut även fast företag inte har något aktivt kort. Årsavgiften faktureras när du ansluter dig till ID06.

  Är du inte längre intresserad av att vara ansluten till ID06-systemet måste du själv avsluta anslutningen för att undvika fler fakturor i framtiden. Detta gör du genom att kontakta oss via vårt kontaktformulär.

  Observera att fakturan kommer skickas vidare till inkasso om du bortser från att betala den.

 • Har du fått en faktura och vill inte längre att vara ansluten till ID06 systemet?

  Är du inte längre intresserad av att vara ansluten till ID06-systemet måste du själv avsluta anslutningen för att undvika fler fakturor i framtiden. Detta gör du genom att kontakta oss via mejl till faktura@id06.se. Kom ihåg att ange kundnummer och fakturanummer i ditt mail när du skriver att du vill avsluta anslutningen till ID06.

 • Vad kostar det att vara ansluten till ID06?

  ID06 fakturerar årsavgiften för ID06-anslutningen en gång per år och priset baseras på antal ID06-kort ett företag har enligt tabell nedan. Kortavgiften om 80 kr årsfaktureras en gång per kort och år.
  Detta innebär att om du beställer ett ID06-kort gäller bindningstiden i 12 månader. Vill du avsluta ett ID06-kort under pågående period upphör avgiften för det kortet först vid nästa periodstart(efter 12 mån). Det är därför inte möjligt att få återbetalning för ett kort som avslutats innan bindningstiden löpt ut.

  Antalet kort
  0-10 st.
  11-50 st.
  51-100 st.
  101-250 st.
  251-1 000 st.
  Över 1 000 st.
  Pris per år/företag
  500 kr
  1 000 kr
  2 000 kr
  3 000 kr
  5 000 kr
  10 000 kr
 • Förändring i faktureringen från ID06

  Har ni nyligen fått en faktura från oss, med ett nytt belopp på 80 kr per kort och år?
  Det beror på att ID06 ändrat sitt sätt att fakturera. Vi förklarar hur faktureringen
  numera går till och hur det påverkar dig som är ansluten till ID06.

  Tidigare har ID06 kvartalsfakturerat årsavgiften för ID06-kort (fyra fakturor per år).
  I fortsättningen kommer vi istället fakturera direkt för de ID06-kort som beställts.

  Det innebär att när ni beställer ett ID06-kort kommer ni i samband med det att få en faktura om 80 kr per kort och år från ID06. Ni får sedan en ny faktura ett år senare på 80 kr för samma kort, om det är fortsatt aktivt och ej avslutat. Ni får helt enkelt en smidigare hantering av era fakturor.

  Information till er som tidigare fått ID06 kvartalsfakturor

  Eftersom vi gått över till att fakturera direkt i samband med köp av ID06-kort istället för kvartalsvis, så kommer septembers faktura visa ett högre belopp än tidigare. Här kommer några punkter vad det innebär för er.

  • Årsavgiften för ett ID06-kort är 80 kr (faktureras en gång per år om kortet är fortsatt aktivt och ej avslutat).
  • Årsavgiften för anslutningen till ID06 är oförändrad och faktureras som vanligt en gång per år. För mer information, se vår pristabell här.
  • Ni får färre fakturor per år vilket innebär en smidigare hantering för er.
 • Hur kommer företaget åt fakturainformationen?

  Med behörigheten företagsadministratör kan rollen “fakturaadministratör” tilldelas sig själv. Ge också den behörigheten till den på ert bolag som hanterar fakturor.
  Följ stegen nedan för att lägga upp rollen fakturaadministratör.

  1. Logga in på ditt konto i ID06-portalen.

  2. Klicka på företagsnamnet och välj användarhantering i rullgardinsmenyn.

  3. Klicka på den person som ska ha tillgång till fakturainformation. Har personen ingen användare ännu så tryck på Lägg till användare och fyll i personens e-postadress.

  4. Markera därefter kryssrutan Fakturaadministratör och klicka på spara.

  5. Ett mejl från ID06 har nu skickats till e-postadressen till den som har tilldelats behörigheten.

  6. Klicka på Till tjänsten.

  7. Valet Fakturor har nu dykt upp i rullgardinsmenyn.

  8. Klicka på Fakturor i rullgardinsmenyn.

  9. Skriv in ditt personnummer och logga in med Mobilt BankID. Klicka på bilden för Mobilt BankID och ha din telefon redo för att skriva in din säkerhetskod. Väljer du istället BankID så legitimerar du dig med hjälp av säkerhetskoden som kommer upp på datorskärmen.

  10. Nu är du inloggad för att kunna se fakturainformationen.

  11. Klicka på företagsnamnet i rullgardinsmenyn.

  12. Nu är det klart och du kan se Fakturaspecifikationer.

 • Hur skickas ID06 fakturor?

  Första fakturan skickas som pappersfaktura för att säkerställa att fakturan kommer rätt. Om ni önskar att få fakturor via mail eller E-faktura behöver ni kontakta oss. Detta gäller även om ni flyttar och behöver ändra adress/referens på fakturor, då vi i dagsläget behandlar alla ändringar manuellt.

 • Varför får vi en faktura från ID06?

  ID06 ansvarar för ID06-systemet och alla anslutna företag och organisationer betalar en årsavgift samt en kortavgift till ID06.

  Tillverkning av ID06-kort betalas till kortleverantören ni valt. Korttillverkarnas priser finner ni på respektives hemsida där även anslutningsavgifter kan tillkomma.

  ID06 fakturerar årsavgiften för ID06-anslutningen en gång per år och priset baseras på antal ID06-kort ett företag har enligt tabell nedan. Kortavgiften om 80 kr årsfaktureras en gång per kort och år.

  Detta innebär att om du beställer ett ID06-kort gäller bindningstiden i 12 månader. Vill du avsluta ett ID06-kort under pågående period upphör avgiften för det kortet först vid nästa periodstart(efter 12 mån). Det är därför inte möjligt att få återbetalning för ett kort som avslutats innan bindningstiden löpt ut.

  Antalet kort Pris per år/företag
  Faktureras en gång per år
  0-10 st.
  11-50 st.
  51-100 st.
  101-250 st.
  251-1 000 st.
  Över 1 000 st.
  500 kr
  1 000 kr
  2 000 kr
  3 000 kr
  5 000 kr
  10 000 kr

  Samtliga priser är exklusive moms. 25% moms tillkommer.Enmansföretagare med ett kort betalar 500 kr/år där kortavgiften ingår i årsavgiften för anslutningen till ID06-systemet.

 • Vad är det för fakturainformation jag kan se i Fakturawebben?

  Genom att välja en faktureringsperiod så får du se vilka aktiva ID06 kort som ert företag fakturerats för. De ID06-kort som ni blir debiterade för är de som är aktiverade men även de som levererats till er även om de inte aktiverats ännu.

  Påminn de som inte aktiverat sina kort att göra detta. Behöver ni spärra kort så görs det alltid genom att logga in på ert företagskonto.