Hur avslutar/ spärrar jag ett ID06-kort?

För att avsluta ett ID06-kort behöver en kortadministratör logga in på företagskontot i ID06-systemet.

Tryck därefter på företagsnamnet uppe i menyn till höger på sidan. Tryck därefter på ”Hantering över kort”.

Nu ska ni kunna se samtliga ID06-kort. Välj rätt kortinnehavare för att sedan välja ”Åtgärd” där ni får möjlighet att avsluta eller suspendera ID06-kortet.

Ett avslutat ID06-kort går inte att återaktivera och det är ej möjligt att få återbetalning på ett avslutat ID06-kort.

Ett spärrat (suspenderat) ID06-kort som inte används för tillfället, går att enkelt återaktivera igen. Ett spärrat(suspenderat) ID06-kort har samma kostnad som ett aktivt (80 kr/st per år).