16 dec 2021

ID06 och Freja eID öppnar upp för fler länder

Sedan våren 2020 har vi på ID06 AB erbjudit våra svenska kunder att kunna använda Freja eID för bland annat identifiering och inloggning i portalen. Vi har uppmärksammat hur lätt det är att såväl skaffa ett eID från Freja, som att använda det. Vi är därför mycket glada att inom kort kunna erbjuda samma enkelhet och effektivitet till kunder från ett antal andra länder inom EU.
Att Freja eID dessutom har kvalitetsmärket svensk e-legitimation utfärdat av DIGG, betyder mycket då ID06 AB strävar efter att upprätthålla en mycket hög säkerhet vid nyttjandet av våra produkter

Under Q1 2022 kommer det bli möjligt även för kunder från: Tyskland, Polen, Estland, Lettland, Litauen, Slovakien, Rumänien och Storbritannien samt våra grannländer Norge, Finland och Danmark, att kunna använda Freja eID hos ID06, på samma sätt som man i dag kan använda eID för att få tillgång till ID06 tjänster.

Utöver identifieringsmetoder för svenska och utländska medborgare, ser även ID06 AB och Freja eID Group, att vi i framtiden tillsammans kan produktutveckla inom identitetsområdet. Vi ser med tillförsikt fram mot att ytterligare öka säkerheten för våra kunder samtidigt som personlig integritet inte tummas på. Vi återkommer med fler spännande nyheter kring detta.